Led tuinverlichting, de nieuwe trend ?

ledverlichting

Een bijpassende tuinverlichting geeft een mooie intieme sfeer aan je tuin. Het laat je toe om ook na zonsondergang van je tuin te genieten. Een wel overwogen keuze en plaatsing zijn hierbij nodig. Het is niet de bedoeling om je tuin overdadig te belichten. Dit kan storend werken voor je planten, de buren en het kost ook nog zeer veel elektriciteit.

Gebruik je verlichting om de veiligheid rondom je woning te vergroten, dan zijn lampen met beweging detectoren de oplossing. Ze verbruiken enkel elektriciteit als er iemand voorbij komt.

Soorten tuinverlichting

Momenteel is er een ruim aanbod aan tuinverlichting verkrijgbaar. Ze worden in verschillende materialen, stijlen en kleuren vervaardigd. Op die manier kan je de stijl aanpassen aan je woning. Buitenverlichting moet zeker waterdicht uitgevoerd worden. Ook heb je de keuze uit zowel wit- als gekleurd licht.

a. Tuinverlichting op netstroom
Deze kan je zonder transformator rechtstreeks op het net aansluiten. Ze geven meer licht en je kunt hier ook spaarlampen gebruiken. Enkel bij het gebruik van gewone lampen kan je een dimmer tussen schakelen om de lichtintensiteit te regelen. Nadeel is dat bij kortsluiting je hele woning zonder licht valt.

b. Tuinverlichting op laagspanning
Het grootste voordeel is dat deze tuinverlichting weinig elektriciteit verbruikt. Laagspanning werkt op 12 volt en elektrocutie is hier uitgesloten. Let hierbij op het vermogen van de transformator wanneer je er lampen op aanschakelt, zodat je deze niet overbelast. Gebruik ook steeds een transformator die geschikt is voor buitengebruik. Meestal zijn deze spatwaterdicht, dit betekent dat ze regen kunnen verdragen, maar niet in water mogen gelegd worden.

Led tuinverlichting

Led verlichting is een echte trendsetter. Met zijn voordelen is ze momenteel een gegeerde vorm van verlichting. Leds zijn elektronische onderdelen die elektrische energie rechtstreeks kunnen omzetten tot licht in verschillende kleuren. Bij gewone lampen word 90 % van de energie omgezet in warmte en 10 % in licht. Led- lampen zetten meer energie om in licht.

De led-lampjes werken op laagspanning, waardoor er steeds een transformator nodig is tussen de lampjes en het energie netwerk.

Levensduur
Led- verlichting heeft een zeer lange levensduur van 50.000 tot 100.000 branduren wat overeen komt met 20 tot 35 jaar. De lampjes zelf zijn zeer sterk. Doordat de elektriciteit rechtstreeks omgezet word in licht, verbruiken ze veel minder dan gewone lampen of spaarlampen ( 0,2 tot 5 Watt).

Kleur verlichting
Bij leds is er geen kleurenfilter nodig om andere kleuren of speciale effecten te bereiken. In vele gevallen kan je deze veranderen met een afstandsbediening. De mogelijkheden hierbij zijn onbeperkt.

Prijskaartje
De aankoopprijs voor led verlichting is veel hoger dan bij gewone verlichting, maar dit heb je snel weer terugverdiend.

Massive tuinverlichting

Massive tuinverlichting wordt speciaal ontworpen door designers zodat er een goede wisselwerking is tussen uitzicht, kwaliteit en energie zuinigheid. Alle producten worden getest op duurzaamheid, hittebestendigheid, kleurvastheid en elektrische veiligheid. Wanneer nodig word er ook getest op waterbestendigheid. Massive bied de meest volledige gamma aan exclusieve tuinverlichting.
Zowel trendy, als duurzaam en gebruiksvriendelijk.

One Comment

  1. Ward-Tollet 11 years ago

    Wij zijn op zoek naar een kwaliteitsvolle tuinverlichting op laagspanning (12V). Momenteel hebben wij 14 tuinlampen aangesloten op een hoofdtransformator. De laagspanningsbekabeling ligt onder het terras zodat wij deze willen hergebruiken voor 14 nieuwe lampen. Welke mogelijkheden bestaan er (LEd of niet, modellen, …).
    Graag meer info.

    Met vriendelijke groeten,
    Peggy Ward-Tollet

Leave your thought

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie├źn. Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het plaatsen hiervan.