Aluminium Tuinmeubelen, stijlvol en weersbestendig

aluminium

Aluminium is een zeer bijzonder metaal, het is een lichtgewicht met een zilveren glans. Dit metaal weegt maar 1/3 van het gewicht van staal of brons, maar is even sterk, duurzaam en bestand tegen corrosie. Het laat zich gemakkelijk vormen en is erg stabiel van structuur.

Aluminium komt niet als dusdanig in de natuur voor, het word gewonnen uit bauxiet. Dit procedé kost veel energie, maar meer en meer word aluminium gerecycleerd. Recyclage kost vrij weinig energie en dit kan 100% aluminium opleveren.

Aluminium tuinmeubelen

Tuinmeubelen in aluminium hebben een modern uiterlijk. Ze kunnen zeer goed tegen vorst, hitte en andere weersinvloeden.

Ook roesten ze niet. Het grote voordeel is dat het veel minder weegt dan andere metalen en is door de recyclage van aluminium veel goedkoper geworden. Stilaan veroveren deze tuinmeubelen de markt omdat ze zeer stijlvol zijn en weinig onderhoud vergen.

Onderhoud

Aluminium tuinmeubels vergen weinig onderhoud (in vergelijking met bijvoorbeeld Teak Tuinmeubelen of Steigerhout Tuinmeubels ) , maar dienen regelmatig gereinigd te worden.

Indien er vuil en vet op de meubelen zit, kan je dit het best verwijderen met lauw water en een spons of borstel. Gebruik nooit agressieve producten op je meubelen.

Metalen worden gemakkelijk aangetast door chloor. Staan je meubelen in de buurt van een zwembad (bevat chloor), dan dien je ze elke dag af te spoelen met zuiver water. Aluminium roest niet maar word soms vuilzwart. Soms is er ook een witachtige neerslag te zien. Dit verwijder je ook op de gebruikelijke manier, zoals hierboven vermeld.

Er bestaan ook producten die aluminium behandelen. Producten om autovelgen te reinigen en te beschermen zijn ook bruikbaar voor je tuinset. Heb je een tuinset met kunststof delen, dan kan je ook deze delen afwassen met lauw water en een zachte zeep.

Heb je aluminium meubelen met een teak zitting dan moet je het aluminium met tape afschermen alvorens de teak met product te reinigen. Dit om het metaal niet te beschadigen.
Goed onderhouden tuinmeubelen gaan veel langer mee.

Soorten meubelen

Zoek je iets modern, stijlvol of klassiek, in aluminium heb je onbeperkte mogelijkheden.
Dit metaal is gemakkelijk te vormen, waardoor deze in allerlei vormen en maten te verkrijgen zijn.
Er zijn meubels volledig in aluminium gegoten alsook aluminium gecombineerd met kunststoffen zoals wicker en texileen. Je kunt ook kiezen voor een meubel bestaande uit een metalen frame en een vlechtwerk van kunststof( wicker). Wicker is een kunststof dat als het verwerkt is, gelijkt op rotan. Er kan eindeloos gecombineerd worden.

Tips

  • Goed onderhouden tuinmeubelen gaan veel langer mee.
  • Bescherm je meubelen met een goed product. Bij de auto reiniging producten vind je goede middelen om aluminium te beschermen.
  • Hoe langer je met je meubelen doet, hoe beter dit is voor het milieu. Minder afval en minder energie verbruik om nieuwe te maken.
  • Nog bruikbare meubelen kunnen in een kringloopcentrum binnen gebracht worden. Zo krijgen ze een tweede leven.
  • Aluminium is voor 100% recycleerbaar met zeer weinig energie gebruik.
  • Zet je tuinset in de winter binnen en verwijder het resterende vocht.