Met Teak Meubelen voor elk wat wils…

teakHet hout

Teak is een tropische houtsoort die zeer stabiel en duurzaam is. Meestal word teakhout ingevoerd uit Indonesië waar ze in staatsplantages gekweekt worden.

Doordat dit hout doordrongen is met natuurlijke oliën is ze bestand tegen alle weersomstandigheden en ongevoelig voor aantasting door ongedierte. Deze houtsoort wordt veel gebruikt op plaatsen waar stabiliteit gewenst is. Zowel voor constructies, scheepsbouw als meubels is deze zeer geschikt. Zelfs in extreme omstandigheden krimpt het hout nauwelijks en ontstaan er vrijwel geen krimpscheurtjes.

Jong teakhout heeft een lichtere, gelige kleur. Volwassen hout is echter donkerder(goudbruin) van kleur. De afstand van de jaarringen is kleiner dan bij andere houtsoorten. Hierdoor heeft ze een rustigere structuur en een meer egaal uitzicht.

Onderhoud

Doordat deze houtsoort doordrenkt is met natuurlijke oliën moet deze nauwelijks onderhouden worden. Enkel afwassen met een borstel, water en groene zeep is voldoende. Onder invloed van water en zonlicht krijgt het onbehandeld hout een zilvergrijze tint.

Wil je de kleur van je teakmeubelen behouden dan kan je deze behandelen met een hout protector. Deze zijn verkrijgbaar in de winkels waar deze teakmeubelen verkocht worden. Zelfs invloeden van zeewater en chloor kunnen deze houtsoort niet beïnvloeden.

Teak meubelen

Teak meubelen kunnen zowel voor binnen als buiten aangeschaft worden. Door hun stabiliteit en hun ongevoeligheid voor houtrot, kunnen ze zowel op droge als vochtige plaatsen tot hun recht komen.

  1. teak badkamermeubelen
  2. teak tuinmeubelen
  3. teak meubelen voor zwembaden en ontspannings centra.

Teak tuinmeubelen

Teak tuinmeubelen zijn in alle vormen beschikbaar. Het is het bekendste materiaal waaruit tuinmeubelen gemaakt worden. Lang voor de kunststof meubelen op de markt kwamen, werden er meubelen uit teak vervaardigd. Stoelen, klapstoelen, armstoelen, ligbedden, strandstoelen, barstoelen, tafels en banken zijn allemaal in teak verkrijgbaar. Je kunt zelfs een complete tuinset in teak samenstellen.

Deze tuinmeubelen kan je gerust het hele jaar door buiten laten staan zonder dat ze hierdoor van kwaliteit verminderen. Tijdens de 4 seizoenen kan je er perfect van genieten. In de winter kan je de meubelen onder een afdak plaatsen, zo houd je ze proper en bespaar je een poetsbeurt als je ze weer gaat gebruiken.
Een teak tuinmeubel set is stijlvol en trendy. Je hebt keuze uit moderne, design, klassieke rustieke en antieke teak meubelen.

Verkrijgbaar in gespecialiseerde tuincentra of bij eigen dealers die de meubels uit Indonesië invoeren.
Ook teak sets in combinatie met kunststoffen zijn leverbaar. Veel gebruikte combinaties zijn deze met inox, wicker, textilene. Deze kunststoffen zijn eveneens duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Garantie
Meestal heb je mits voorleggen van je aankoop bewijs een garantie van minimum 1 jaar. Dit geld echter enkel op constructie- en assemblage fouten. Teakhout heeft een levensduur van minimum 30j en gaat aldus een leven lang mee.