Welke Tuinmeubels kussens en beschermhoezen voor tuinmeubelen zijn goed ?

tuinkussenKussens voor tuinmeubelen

Vele mensen wensen hun tuinset een persoonlijk tintje te geven. Dit kan je heel gemakkelijk door er mooie en comfortabele kussens op te leggen. Voor elke stoel of bank kan je een perfect passend kussen vinden.

Ongeacht de stijl van je tuinset, modern, klassiek of gewoon trendy, vind je wel iets origineel.
Goed gekozen kussens bepalen mee het comfort, de sfeer en het gebruiksgemak van je tuinset.

Daarom is het belangrijk een goede keuze te maken.

Aandachtspunten
Kussens kunnen uit verschillende soorten stoffen gemaakt worden en al deze stoffen hebben voor- en nadelen.

  • Dralon is kleurvast, slijtvast en zeer duurzaam.Deze stof is tevens vuil en vlekwerend. Het nadeel van dralon is dat het tijdens een warme zomer ook zeer warm aanvoelt.
  • Katoen is een stof die koel aanvoelt, ademt en het vocht absorbeert. Nieuw katoen heeft schitterende kleuren. Het nadeel is dat de kleur niet slijtvast is en na een tijdje lichter worden of verschieten.
  • Gemende stoffen zoals polyester/acryl/katoen hebben alle voordelen van de grondstoffen waaruit ze bestaan. Ze zijn sterk, ademend, kleurvast en duurzaam.

Onderhoud
De meeste kussens kunnen met de hand gewassen worden. De duurdere kussens hebben een hoes die afneembaar is en in de wasmachine kan. Je kunt je kussens ook laten behandelen met een vuilwerend product, waardoor ze minder snel vuil absorberen. Ook het droog opbergen zorgt voor een langere leefduur. Schimmelvorming krijgt hierdoor minder kans.

Bij het wassen van de kussens of overtrekken moet je goed kijken naar de wasvoorschriften op het etiket. Bleekmiddelen verkleuren je textiel, ook de kleurvaste textiel.
Na elke wasbeurt even opnieuw behandelen met een vuil- en vlekwerende spray kan wonderen doen.
Gebruik je zonnebrandolie, dan kan je best een handdoek of badstof beschermhoes over de kussens aanbrengen. Olie is immers vettig en geeft een vieze kleur aan je textiel.

Beschermhoezen voor tuinmeubelen

Kunnen je tuinmeubelen niet binnen gezet worden in de winter, dan zijn beschermhoezen een goede oplossing. In tuincentra en gespecialiseerde tuinwinkels kan je een ruim assortiment van deze hoezen vinden. Deze zijn gemaakt van kunststof ( polyethyleen) en laten geen water door.

Ze zijn licht van gewicht, gemakkelijk te reinigen en eenvoudig op te bergen als ze niet gebruikt worden. Aan de onderkant is er bij de meeste soorten een touw dat je kunt aanspannen zodat de wind er moeilijk onder kan. Meestal zijn deze hoezen duurzaam en gaan dan ook meerdere jaren mee. Verkrijgbaar in alle maten en vormen vind je voor elke tuinset een gepaste hoes. Je kunt hiermee kleine hoeveelheden(b.v. enkel je stoelen) of zelfs je hele tuinset in een keer af dekken. Laat enkel je meubelen overwinteren onder deze beschermhoes, niet de bijhorende kussens. Deze dien je nog altijd droog en binnenhuis op te bergen.