Met Lounge Tuinmeubelen geniet je ganse jaar door

lounge

Lounge tuinmeubelen zijn trendy en maken van je terras, tuin of veranda een verlengstuk van je salon of woonkamer. U brengt gewoon het comfort van binnen naar buiten waardoor je het hele jaar door maximaal kan genieten.

De lounge meubelen zijn meestal grote zachte stoelen, zetels, ligbanken of zitzakken. Voorzien van veel en dikke kussens die weersbestendig zijn.

Ze stralen luxe uit en zo creëer je een comfortabel plaatsje waar je met familie, vrienden of collega’s kan onthaasten,
genieten en ontspannen. Loungen zegt het eigenlijk al. Lekker lui en comfortabel zitten of liggen in de tuin. Hoog zitcomfort, goede kwaliteit, trendy kleurstelling, ruimte en de vele combinatie mogelijkheden zijn hierbij heel belangrijk.

Tegenwoordig zijn er complete luxe sets te koop. Toch blijft het een hele zoektocht om de geschikte combinatie samen te stellen.

1. Lounge meubel
Deze zijn in verschillende soorten uitvoeringen en materialen verkrijgbaar. Een belangrijk kenmerk is dat er comfort geboden word. Er moet ten slotte op gelounged kunnen worden en het zitcomfort moet dan ook duidelijk aanwezig zijn.

2.Stijl van het lounge meubel
Deze hebben zelf geen bepaalde stijl, waardoor je kunt kiezen voor zowel klassieke als strak en moderne modellen.

3. Je tuin
Bij aankoop van je meubels is het raadzaam om op de gebruikte materialen te letten. Ze moeten weersbestendig, degelijk en kleurvast zijn. Daarom ga je best naar een hiervoor gespecialiseerde winkel. Je kiest immers in functie van je tuin.

4. Het kopen van je lounge meubelen.
Als je specifiek op zoek bent naar een lounge meubel voor in de tuin dan is het vanzelfsprekend dat je naar een tuincentrum gaat. Voor een lounge meubel voor binnenhuis kan je in meubelzaken terecht.
Vooraf opzoeken waar zulke sets verkrijgbaar zijn, bespaard veel tijd en verplaatsingen.

5. Materiaalkeuze.
Teak en is zowat het bekendste materiaal waaruit tuinmeubelen gemaakt worden. Deze bestonden al lang voor men de gevlochten tuinmeubelen (zie ook rotan tuinmeubelen)  ontwierp. Lounge meubelen zijn ook in aluminium en RVS verkrijgbaar.
De kussens zijn meestal zeer duurzaam en weersbestendig.

6. Onderhoud
Het is raadzaam het meubilair regelmatig te reinigen met water en zeep. Hierdoor word de verontreiniging door zure regen of zweefroest ( in industrie gebieden) tot een minimum beperkt. Chloor en zoutwater tasten RVS(inox 306) aan zodat vaker reinigen in deze omgeving nodig is.

Wanneer je de juiste materialen kiest en het juiste onderhoud uitvoert, dan zal je jarenlang kunnen genieten van een oase van rust en ontspanning zowel binnen als buitenshuis. Iedereen kan zijn lounge meubelen aanpassen naargelang zijn of haar beschikbare oppervlakte en behoefte en stijl.