Kunstof Tuinmeubelen, goedkoop en weersbestendig ?

kunststof

Tuinmeubelen van kunststof of plastic behoren meestal tot de ‘goedkope tuinmeubelen‘, komen het meest voor en zijn in heel veel tuinen te vinden. De grootste voordelen van kunststof zijn hoge weersbestendigheid en makkelijk onderhoud.

De laatste jaren lijkt het wel alsof de Plastic Tuinmeubelen in populariteit moeten inboeten. Vooral met de opkomst van de Teak tuinmeubelen.

Een tuinset van kunststof mag in principe het hele jaar door buiten blijven staan. Ook in het najaar en in de winter zal het weer en wind zonder problemen trotseren. Toch is vooral de kwaliteit van de kunststof bepalend voor de mate van weersbestendigheid en vuilbestendigheid : goedkopere materialen verweren sneller dan duurdere.

Daarom is het geen overbodige luxe om je tuinmeubelen uit kunststof af te dekken of ze op te bergen in een tuinhuis of onder een afdak wanneer je ze niet gebruikt. Zo ben je er zeker van dat de meubelen langer mooi blijven en geen grauwe kleur krijgen (dit zie je vaak gebeuren bij witte exemplaren). Als je je tuinmeubelen in het voorjaar weer tevoorschijn tovert, dan kan je ze best een grondige poetsbeurt geven.

Kunststof regelmatig schoonmaken of afborstelen met een harde borstel zorgt er trouwens voor dat vuil niet dieper in de kunststof poriën en scheurtjes dringt, zodat je langer van je tuinset kan genieten. Volgende tips zorgen voor een makkelijk en efficiënt onderhoud. Het gebruik van schuurmiddelen wordt afgeraden omdat er anders fijne krasjes ontstaan in de kunststof waarin zich makkelijk vuil kan ophopen. Wanneer men een hogedrukspuit gebruikt kan men ook het materiaal aantasten.

Dus dit wordt eveneens ten sterkste afgeraden. Het beste kan je je kunststof tuinmeubelen poetsen met een sopje van warm water en vloeibare zeep. Daarna alles wegspoelen met gewoon water. Indien je je meubelen niet zuiver krijgt met een gewoon sopje dan kan je je toevlucht nemen in speciale kunststofreinigers of zogenaamde kunststofvernieuwers. Indien gewenst kan je ook preventief je tuinmeubelen van kunststof onder handen nemen.

Zo kan je in de handel een speciale vuilafstotende polish kopen. Deze belooft een antistatische werking te hebben op kunststof. Daardoor zou je een vuilafstotend en gladder oppervlak bekomen dat geen vuil aantrekt, vasthoudt of laat binnendringen. Ook de kleur en de glans krijgen er een oppepper mee.

Kunststof tuinmeubelen lijken de laatste jaren aan populariteit in te boeten ten voordele van meer trendy materialen zoals teakhout, aluminium en metaal. Nochtans Zijn ze duurzaam, relatief weersbestendig en verkrijgbaar in tal van uitvoeringen en modellen. De betrekkelijke lage prijs van kunststof tuinsets zorgt er dan ook voor dat dit materiaal blijft opduiken in tuinen, al is het dan maar in afwachting van een duurdere en chiquere tuinset van een andere grondstof.

There are 6 comments

 1. […] kiezen echter steeds vaker voor kunststof tuinmeubelen. Deze hebben vaak dezelfde uitstraling als echte rotan, maar zijn veel beter bestand tegen de […]

 2. […] vind je in allerlei prijscategorieën. De goedkoopste oplossing zijn meestal  de kunststof tuinmeubelen. Tegenwoordig swingen de prijzen voor alle andere meubelen (teak , lounge, aluminium, rotan, etc) […]

 3. J.Konings 12 years ago

  waar kan ik dit soor plastic tuinmeubelen kopen?

 4. esme 11 years ago

  Ik heb lichtgrijze kunststof tuinmeubelen gekregen waar het weer in zit.
  Heb al aardig wat geprobeerd maar krijg ze niet schoon.
  Wie o wie kan mij helpen?

 5. Kevin 9 years ago

  Iemand trouwens een idee waar je dat plastiek tuinmeubelsetje hierboven kan kopen?

 6. […] passen perfect in tuinen met veel planten en bomen. Plastic varianten zijn net zoals alle overige plastic tuinmeubelen dan weer meer geschikt voor een moderne tuin waarin veel bonte kleuren voorkomen. Metalen […]

Leave your thought

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën. Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het plaatsen hiervan.