Kunststof tuintafels : Sterk, Duurzaam en mooi Design

De meest verkochte tuintafels zijn deze uit kunststof zoals plastic. Tegenwoordig worden zij zelfs gemaakt van gerecycleerd plastic en zijn enorm sterk en duurzaam. Er zijn zelfs kunststof tuintafels die 20 jaar meegaan.

Hun populariteit hebben ze te danken aan hun lage prijs, trendy uitzicht en de vele kleuren waarin ze te verkrijgen zijn.

Toch zijn er ook nadelen aan verbonden. Om lang plezier te hebben aan een plastic tuintafel moet deze regelmatig gereinigd en goed onderhouden worden.

Voordelen van kunststof tuintafels

 • De prijsklasse ligt meestal veel lager dan deze van tuintafels uit teak, eik, steigerhout of andere duurzame houtsoorten.
 • Geen last van rotten, invloeden van het zonlicht en zeer weersbestendig.
 • Geen splintervorming.
 • Zeer licht van gewicht en gemakkelijk te onderhouden.
 • Kunnen gemakkelijk geïntegreerd worden in een moderne tuin.
 • Sommige kunststof tuintafels lijken van ver op hun houten varianten omdat deze in alle vormen en kleuren geperst kunnen worden, zelfs een houtlook is te verkrijgen.

Nadelen van kunststof tuintafels

 • Kunststof tuintafels zijn moeilijk te recycleren waardoor er milieu belastende stoffen kunnen vrijkomen.
 • Het kunststof kan na een aantal jaren brozer worden waardoor de tuintafel gemakkelijker kan  breken.

Onderhoud van een kunststof tuintafel

Tuintafels gemaakt van kunststof worden voortdurend blootgesteld aan de meest uiteenlopende weersomstandigheden en kunnen vuil verzamelen of aangetast worden door de zure regen. Om het reinigen en onderhouden van deze kunststof tuintafels te vergemakkelijken en hun levensduur te verlengen, kan men volgende stappen volgen.

 1. Met een nylonharen borstel veegt men eerst vuil, zand, resten van bloemen, bladeren en uitwerpselen van vogels weg. Wanneer men dit regelmatig doet is hier niet zoveel werk aan en krijgt het vuil niet de kans om op het plastic in te werken.
 2. Schrob de kunststof tuintafel met een sopje van warm water met een afwasmiddel erin. Naspoelen met zuiver water.
 3. Bescherm kunststof tuintafels door ze in te wrijven met enkele dunne lagen auto wax die je telkens aanbrengt en goed inwrijft. De wax laag zorgt ervoor dat vuil en zure regen niet in de kunststof kunnen invreten waardoor ze langer hun mooie uiterlijk zullen behouden.
 4. Tijdens de winterperiode, wanneer de tuintafel niet gebruikt wordt, kan men deze wegzetten onder een afdak of in een berging.
 5. Kunststof tuintafels zijn zeer licht, daarom is het nodig om bij sterke windvlagen ervoor te zorgen dat deze verzwaard worden of beschutting krijgen.

Kiezen voor een kunststof tuintafel

Er kunnen veel redenen zijn om te kiezen voor een kunststof tuintafel. Deze zijn tegenwoordig erg mooi, hebben een mooi en design uiterlijk, zijn in verschillende kleuren te verkrijgen en echte lichtgewichten waardoor deze gemakkelijk verplaatst kunnen worden. Kunststof tuintafels passen in ieders budget maar ze hebben allemaal een specifieke prijskwaliteit verhouding.

Welke basis men ook gebruikt voor de tuintafel, de prijs is nog altijd bepalend voor de levensduur ervan. Goedkope kunststof tuintafels gaan nog steeds minder lang mee dan de duurdere soorten. Wil je een kunststof tuintafel combineren met andere tuinstoelen, dan is dit perfect mogelijk. Kies dan de tuinstoelen in functie van de tuintafel of omgekeerd. Houd rekening met de kleur en het design zodat ze een perfect geheel vormen.

Leave your thought

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën. Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het plaatsen hiervan.