Design Tuinmeubelen, pure luxe of gewoon aparte smaak ?

designerDesign tuinmeubelen

Design tuinmeubelen zijn een omschrijving van een geheel van tuinmeubels die een harmonisch geheel vormen met hun omgeving.

De bedoeling is dat je bij deze tuinmeubels het gevoel krijgt dat ze specifiek voor jou tuin ontworpen werden. Je hebt speciale design meubelen die passen in een groene omgeving, zwembad milieu, café, bistro of deze die passen op een boot.

Design tuinmeubelen kunnen dus ook exclusieve tuinmeubelen zijn.

Design gaat uit van een esthetisch idee van een ontwerper, dat uitgewerkt word naargelang de industriële uitvoerbaarheid voor een bepaald netwerk van verdelers. Hierbij houd men ook rekening met de smaak van de consument.

Exclusieve tuinmeubelen

Exclusieve tuinmeubelen zijn echt exclusief ontworpen voor een bepaald merk of voor een verdeler die een bepaalde groep van meubelen wil aanprijzen. Exclusief duid op het distributie netwerk van de verschillende fabrikanten. Kijk maar eens naar de trendy lounge meubelen die bij elke fabrikant een eigen exclusief uitzicht krijgen. Er word hier ook steeds van uitgegaan dat de tuinmeubelen van uitstekende kwaliteit zijn in combinatie met hun eigen ontwerp en specifieke uitstraling.

Luxe tuinmeubelen

Luxe tuinmeubelen zijn genoemd naar het comfort die ze geven. Luxe is een relatief begrip. Wat voor de ene luxe is, is voor de ander iets heel gewoon. Bij tuinmeubelen is luxe een samenspel van verschillende factoren. Het maximale zitcomfort, de duurzaamheid van de tuinmeubelen in samenwerking met het geringe onderhoud zijn een deel van de factoren die hier in bijdragen.

Dit is individueel voor elke consument afzonderlijk. Iemand die zijn tuinmeubelen gebruikt onder een overdekt terras, gaat andere onderhoudsnormen hanteren als iemand die zijn tuinset het hele jaar door in weer en wind laat staan. De ene consument vindt luxe in een moderne en trendy tuinset, terwijl anderen dan weer klassiek of modern verkiezen.

Een duidelijke afbakening van deze groepen van tuinmeubelen is er niet. Meestal heb je design meubelen die exclusief en comfortabel zijn. Iedere consument maakt voor zichzelf uit welk design in zijn exclusieve tuin past en welke luxe hij of zij verkiest. Het exclusieve hierbij is dat de tuinset speciaal en specifiek voor hun tuin gekozen worden.

Onderhoud

Het onderhoud van deze tuinmeubels is specifiek voor de materialen waaruit ze vervaardigd werden. Voor ieder van deze materialen moet je nagaan welk onderhoud ze vragen. Aluminium tuinmeubelen mag je gewoon afspoelen met water en droog laten overwinteren. Bamboe tuinmeubelen zet je best binnen in de winter. Teak kan je met een speciale olie behandelen of gewoon laten vergrijzen. Kortom iedere tuinset heeft zijn specifieke wensen wat betreft het onderhoud.

Prijskaartje

Design, exclusief of luxe betekend helemaal niet dat dit ook een prijskaartje hebben dat ver boven de gemiddelde prijs van de tuinmeubelen ligt. In elke prijsklasse vind je trendy, design en exclusieve tuinsets die ook nog rijk uitgerust zijn. Kijk maar eens rond op Internet of in de tuincentra in je buurt. Voor elk budget is er wel iets moois te vinden.