Is solar tuinverlichting of tuinverlichting op zonne energie de oplossing ?

zonneenergie

Tuinverlichting op zonne-energie

Doordat de consument meer en meer energiebewust begint te leven, word zonne-energie de uitgelezen bron om energie en elektriciteit te leveren. Door gebruik te maken van zonnepanelen kan je het gratis licht en warmte van de zon gebruiken als energie leverancier voor je tuinverlichting. De gratis geleverde energie word gedurende de dag opgeslagen in batterijen en is beschikbaar voor de momenten dat je deze nodig hebt. Je tuin verlichten met zonne-energie kan je op verschillende manieren.

1.Het plaatsen van een centraal zonnepaneel
Een zonnepaneel van 1m² kan al vlug 130W opleveren die op haar beurt gebruikt kan worden voor je verlichting. Wanneer je ook nog gebruik maakt van Led lampen dan benut je deze maximaal. Het voordeel is dat je geen factuur krijgt voor deze vorm van elektriciteit. Nadeel is dat je lelijke elektrische bedrading moet aanbrengen doorheen je tuin. Om Led lampjes te kunnen gebruiken heb je ook een transformator nodig die je tussen je energiebron en je verlichting dient aan te brengen.

2.Het gebruik van speciale lampen met ingebouwde zonnecellen
Hier zijn de zonnepaneeltjes in elke lamp individueel aangebracht. In combinatie met een batterij met grote opslagcapaciteit kan deze tot 12 u branden. Voordeel is dat je geen lelijke bedrading meer nodig hebt, eenvoudig te plaatsen en te verplaatsen. Elke lamp kan individueel werken en op alle mogelijke plaatsen. Overdag word de batterij opgeladen en zodra het donker word geeft deze licht af.

Solar tuinverlichting

Solar tuinverlichting werkt op basis van zonne-energie en een batterij met hoge opslagcapaciteit en lange levensduur. Deze energiebesparende tuinverlichting werkt op basis van fotovoltaïsche zonnepanelen. De hoogkwalitatieve zonnecellen die hier gebruikt worden, werken niet alleen bij zonlicht en warmte, maar ook bij bewolkte hemel. Enkel bij zeer donker weer worden de batterijen niet opgeladen.

Voordelen
Je hebt geen elektriciteitskosten en je hoeft ook geen leidingen te leggen. Hierdoor zijn ze ook gemakkelijk te plaatsen of te vervangen. Geen veiligheids probleem of elektrocutie gevaar, wat zeker belangrijk is wanneer je kleine kinderen hebt. Deze lampen werken op laagspanning en je kunt een lichtsterkte tot 50W bereiken. Wanneer je op vakantie bent, springen deze lampen automatisch aan en uit, wat de veiligheid ten goede komt. Deze lampen kunnen zowel op de grond als tegen een wand gemonteerd worden. Door gebruik te maken van Solar in combinatie met Led lampjes krijg je licht in vele verschillende kleuren. Ze zijn duurzaam, trendy en in alle mogelijke modellen verkrijgbaar.

Nadeel
Deze Solar lampen geven licht gedurende de nacht, en als de batterij leeg is gaat het licht uit. De lichtsterkte is minder dan bij gebruik van het elektriciteit netwerk. Solar verlichting wordt vooral voor functionele doeleinden gebruikt. Deze verlichting helpt je om je weg te vinden in je tuin of om een trap veilig op en af te geraken.
Prijs en verkrijgbaarheid
Solar lampen zijn in alle tuincentra en verlichtingswinkels verkrijgbaar. De keuze in modellen en prijzen zijn groot, maar omdat je geen elektriciteitsfactuur krijgt voor deze verlichting heb je ze vlug terugverdiend.

One Comment

  1. crombez 11 years ago

    waar kan ik deze solar tuinverlichting vinden

Leave your thought

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën. Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het plaatsen hiervan.