Tuingereedschap, wat heb ik precies nodig ?

tools

Tuingereedschap is al het gereedschap dat je gebruikt om in je tuin te werken. Deze zijn speciaal ontworpen om je het werken gemakkelijker te maken. Goed tuingereedschap moet goed te onderhouden zijn en bestand tegen vocht. Een goede keuze levert al het halve werk. Het is dan ook wenselijk om je goed te informeren bij aankoop.

In elk tuincentra vind je een heel gamma gereedschap in alle mogelijke merken, prijzen en vormen. Schaf een set aan met een goede prijs en kwaliteit verhouding en aarzel niet om advies te vragen aan een tuinspecialist.

Basis tuingereedschap

De aanschaf van een basis tuingereedschap set is noodzakelijk als je een tuin bezit.
Met deze basisset ben je zelf in staat je tuin in optimale conditie te houden en dit op een comfortabele manier.
.
Spade
Deze is noodzakelijk om de grond om te spitten, struiken en heesters te planten en te verplanten. Belangrijk is dat de steellengte aangepast is aan jouw lichaamslengte.

Drietand krabber
Een drietandkrabber is een veelzijdig gereedschap. Met zijn drie haken kan je de grond omwoelen, onkruid loswerken alvorens te verwijderen en door zijn compacte vorm kan je goed tussen de planten werken, zonder deze te beschadigen.

Schoffel
Heeft een plat snijvlak waardoor je het onkruid onder het grondoppervlak kan afsnijden. Is ook beperkt in omvang waardoor het ook mogelijk is onkruid tussen je bloemen en planten te wieden.

Hark
Heeft een groter oppervlak met meerdere haken. Ideaal voor het egaliseren van de aarde en zelfs een grind pad. Ook kan je gemakkelijk los geschoffeld onkruid bijeen harken, alvorens het op te rapen.

Greep
Dit is een stevige vork met vier tanden. Je kunt er zwaardere grond mee omspitten of een composthoop omzetten.

Snoeischaar
Hier is het belangrijk dat deze vochtbestendig is. Eentje met roestvrijstalen messen is ideaal.

Plantenschepje
Dit bestaat in verschillende breedten. De smalle schepjes dienen om bloembollen te poten, de bredere om perkplanten te planten of verplanten.

Takkenschaar
Deze schaar heeft een hefboomfunctie die het mogelijk maken ook dikkere takken op een gemakkelijke manier af te knippen.

Gazonmaaier
Het gazon beslaat meestal het grootste gedeelte van je tuin. Een gazonmaaier aangepast aan de oppervlakte die moet gemaaid worden is aangewezen.
De keuze hierin is zo groot dat je best advies vraagt aan een erkend tuinadviseur.

Gardena tuingereedschap

De firma Gardena is al van 1961 bezig met het klantgericht ontwerpen van tuingereedschappen.
Door consumentgericht marktonderzoek en innovatieve ontwikkelingen is Gardena uitgegroeid tot een bekend en gewild A-merk.

Gardena tuinmaterialen en onderdelen zijn in alle tuincentra, bouwmarkten en betere doe-het-zelfzaken te verkrijgen. Ook via internet kan je rechtstreeks bij de firma gereedschappen bestellen.
De firma ontwikkelde intelligent en gemakkelijk te gebruiken tuingereedschap. Indien je deze op de juiste manier bewaart, gaan ze jarenlang mee. Het zijn gereedschappen van goede kwaliteit, voor een aanvaardbare prijs. Voor elke klus heeft Gardena een aangepast werktuig, en het voordeel is dat deze het werk een stuk lichter en plezieriger maken.

Leave your thought

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie├źn. Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het plaatsen hiervan.