Outlet Tuinmeubelen en Stockverkoop, waar zit het addertje ?

Tuinmeubelen kan je nieuw kopen in diverse tuincentra of gespecialiseerde tuin winkels. Het is ook mogelijk tuinmeubelen aan te schaffen in outlet en in uitverkoop. Het zijn allebei manieren om met een beperkt budget toch degelijke duurzame tuinmeubelen te kunnen aanschaffen.

Outlet verkoop

Een outlet verkoop van tuinmeubelen is het verkopen van duurdere tuinmeubelen aan een verminderde prijs. Niet verkochte tuinmeubelen worden uit de gewone tuincentra gehaald en verkocht in speciale outlet centra. Outlet winkels kopen ook stocks uit faillissementen om deze dan aan veel lagere prijzen aan de consument te kunnen aanbieden. Outlet winkels zijn gemakkelijk te vinden omdat ze steeds op dezelfde plaats staan en dikwijls een onderdeel zijn van een outlet centrum.

Voordeel van outlet tuinmeubelen kopen

Het voordeel is dat je gemakkelijk kortingen van 30 tot 70 % kan verkrijgen en hierdoor duurdere tuinmeubelen van een bepaalde design top merk kan aanschaffen. Deze winkels zijn het hele jaar open en je kan er altijd terecht om een kijkje te nemen of aankopen te doen. Het uitzicht van een outlet winkel verschilt niet altijd van een normale winkel waardoor het aangenamer is om er rond te lopen. De tijdsdruk om tot een aankoop over te gaan is veel minder dan bij een uitverkoop. Soms vind je er ook een onderdeel van je gebruikte tuinset, dat om een of andere reden aan vervanging toe was.

Nadeel van de outlet tuinmeubelen kopen

Het belangrijkste nadeel is dat niet alle merken in de outlet winkels te verkrijgen zijn. Dikwijls zijn hier niet altijd complete collecties te verkrijgen waardoor je soms moet combineren met andere merken of regelmatig terug gaan om het juiste exemplaar van iets te vinden.

Uitverkoop

Je hebt ook de mogelijkheid om je tuinmeubelen aan te schaffen in een uitverkoop. Dit is een snelle manier van verkopen wanneer een winkel een reeks tuinmeubelen heeft die niet meer gevolgd wordt. Een uitverkoop heeft soms ook plaats na een faillissement, overname van een zaak, het overlijden van de zaakvoerder of restauratie werken die lang kunnen duren.

Voordeel van een uitverkoop van tuinmeubelen

Hier kan je echte koopjes doen die tot ver beneden de normale vraagprijs gaan. Wanneer het om een georganiseerde uitverkoop gaat, zijn de prijzen vergelijkbaar met een outlet tuinwinkel. Bij een gedwongen verkoop is het de hoogste bieder die de prijs bepaald en is het eind resultaat afhankelijk van het aantal geïnteresseerden. Ook is het zeer belangrijk om zo vlug mogelijk te weten wanneer een uitverkoop van tuinmeubelen plaats vindt. De eerste kopers hebben altijd meer keuze dan de laatste.

Nadeel van een uitverkoop van tuinmeubelen

Wil je tuinmeubelen kopen in een uitverkoop dan moet je ook steeds op de hoogte zijn van zo een uitverkoop. Een uitverkoop in je buurt is meestal geen probleem, maar die vinden niet ieder jaar plaats. In de solden periode kan je er wel terecht, maar dit gebeurt meestal na een seizoen. Een gedwongen uitverkoop vind je meestal in notariële bladen. In een uitverkoop vind je niet altijd een hele tuinset en is het soms moeilijk om de juiste dingen te vinden omdat je zeer beperkt bent in tijd. Alles moet vlug gaan en de tuinmeubelen staan ook niet altijd mooi uitgestald.

Besluit

Goedkoop en toch trendy tuinmeubelen van top designers kopen kan je gemakkelijker in een outlet tuinwinkel dan tijdens een uitverkoop. Je kan dan rustiger en bewuster je keuze maken en toch prijsbewust aankopen.

Leave your thought

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën. Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het plaatsen hiervan.